top of page

VLOERVERWARMING

Schlüter®-BEKOTEC-THERM

De klimaatregelende tegelvloer

Prettig woonklimaat vanuit de vloer. ’s Winters aangenaam warm. ’s Zomers heerlijk koel.

Praktisch geen enkel verwarmingssysteem is zo variabel, ecologisch, economisch en duurzaam als de klimaatregelende tegelvloer Schlüter®-BEKOTEC-THERM.

Schlüter®-BEKOTEC-THERM biedt u van de aankoop, de installatie tot en met het gebruik een groot aantal voordelen: zoals de geringe opbouwhoogte van het systeem met al zijn kwaliteiten; de enorme besparing op de verwarmingskosten bij dagelijks gebruik; en de bijzondere sterke eigenschappen van vloerverwarmingen, die nog eens extra worden geaccentueerd door de klimaatregelende tegelvloer.

ROEVENS plaatst reeds meer dan 15 jaar Bekotec in nauwe samenwerking met onze Duitse collega's van Schlüter die voor ieder project een warmtestudie en legplan voorzien.

 

Naar garantie toe is het ook Schlüter-systems zelf die als enige vloerverwarmingsfabrikant een barstvrije tegelvloer kan garanderen. 

Schlüter®-DITRA-HEAT

Elektrische vloerverwarming

In tegenstelling tot de conventionele systemen, die werken met voorgelijmde verwarmingsmatten, worden de verwarmingskabels van
Schlüter®-DITRA-HEAT-E in een ontkoppelingsmat aangebracht.
Dit zorgt voor een grote vrijheid bij het bepalen van de te verwarmen vlakken.


Dankzij de barstoverbruggende eigenschappen van DITRA-HEAT-E kunnen ook kritische ondergronden, zoals houtconstructies, verse dekvloeren enz., worden bedekt
zonder de tegelbekleding of verwarmingsleidingen te beschadigen.
En uiteraard vermijdt het gebruik van de betrouwbare Schlüter®-DITRA-HEAT-E-technologie ook schade aan de bekleding door snelle temperatuurveranderingen.

Door de uiterst lage opbouwhoogte (ontkoppelingsmat incl. verwarmingskabels
slechts 5,5 mm) kan Schlüter®-DITRA-HEAT-E gemakkelijk achteraf worden toegepast.


Het systeem is daarom ideaal voor renovaties. En er is nog een voordeel:
omdat de verwarmingskabels onmiddellijk met tegellijm in de ontkoppelingsmat worden ingebed, liggen ze net onder de tegelbekleding.
Zo kan de warmte snel en efficiënt worden afgegeven.


Door de lage investerings- en nevenkosten is een elektrische vloerverwarming
(zeker in combinatie met zonnepanelen) absoluut voordelig!

bottom of page